Do 31 mrt 2016 20:15  
 
 

  Poll
  6,83
 
  Regie
  Nabil Ayouch
 
  Land - Jaar
  Marokko, Frankrijk - 2015
 
  Duur
  104'
 
  Met
  Loubna Abidar, Asmaa Lazrak, Halima Karaouane, Sara Elhamdi Elalaoui e.a.
 

Als een film in het eigen land (Marokko) verboden wordt heeft het filmtheater een taak. Ayouch werd zelfs in zijn woonplaats Parijs met de dood bedreigd en ook hoofdrolspeelster Loubna Abidar moest haar vaderland ontvluchten. Ayouch baseerde zijn film op gesprekken die hij voerde met jonge dames van lichte zeden. Marokko heeft een groot prostitutienetwerk waar iedereen van weet, maar dat blijkbaar niet openbaar gemaakt mag worden.

Noha, Soukaina en Randa zijn drie jonge, mooie, tot in de puntjes verzorgde vrouwen en daarom zijn ze erg gewild als prostituee. In Marrakech verkopen ze zich aan rijke Arabieren en Europeanen, die ze in dure discotheken en tijdens chique feestjes oppikken. Met humor en wat overdreven uitgelatenheid weten ze zich staande te houden, hoewel ze door de maatschappij en ook door hun families worden uitgekotst en verstoten. Toch lijkt het hen te lukken om hun waardigheid te bewaren en de maatschappij die hen gebruikt en veroordeelt aan te kunnen, met name door hun vrijheid te koesteren.

"Onderlinge steun maakt veel goed in deze vriendinnenfilm die de veerkracht van vrouwen in een hypocriete patriarchale wereld viert. Wellicht stelt regisseur Ayouch de zaken daarbij te rooskleurig voor, maar Much loved is verfrissend in zijn gebrek aan oordeel en voelt als een 'slice of life'." (NRC)