Do 14 apr 2016 20:15  
 
 

  Poll
  9,18
 
  Regie
  Lenny Abrahamson
 
  Land - Jaar
  Ierland, Canada - 2015
 
  Duur
  118'
 
  Met
  Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, William H. Macy, Sean Bridgers e.a.
 

Na zo veel ‘Oscargeweld’ een van de toppers van het IFFR. Room eindigde er op de 3e plaats van de publieksenquête en kreeg ook van ons een hoge waardering. Eigenlijk willen we van het verhaal niet veel vertellen, maar aan het begin van de film maken we kennis met moeder Ma en zoon Jack van 5. Door hun bijzondere conversatie en gedragingen komen we er maar heel langzaam achter wat er wel eens aan de hand zou kunnen zijn en dát willen we nou juist liever níet vertellen. Tip: kijk níet naar de trailer, die té veel prijsgeeft.

Naar de internationale bestseller van Emma Donoghue die zelf haar gelijknamige roman, die in 2010 de shortlist haalde van de Man Booker Prize, bewerkte tot filmscenario. De film was genomineerd voor vier Oscars, waaronder die voor beste film en Brie Larson (die geboren is als Brianne Sidonie Desaulniers) kreeg hem voor beste actrice.

Wanneer we dit schrijven is de film in Nederland nog niet uit en daarom citeren we de persmap van het IFFR: “Regisseur Lenny Abrahamson, maker van de onorthodoxe tragikomedie Frank (IFFR 2015), ontvouwt met buitengewone precisie en originaliteit de bizarre waarheid achter de situatie van moeder en zoon.”

Het uiterst spannende en aangrijpende Room is een unieke en tedere film over de grenzeloze liefde tussen een moeder en haar kind onder de meest hartverscheurende omstandigheden. (pathé.nl)

Als 'trailer' een interview (in het Engels, eventueel met Engelstalige ondertitel) met de regisseur. De echte trailer geeft naar onze mening teveel weg van de film.

Jacob Tremblay
Op Youtube zijn enkele gesprekjes te vinden met de andere hoofdrolspeler van Room: de zeer ontwapenende Starwars-fan Jacob Tremblay. Voor dat van Rotten Tomatoes klikt u hier en dat van Ellen van ellentube.com kunt u hier vinden; de uitreiking van de Critics' Choice Awards met zijn professionele dankwoordje zit hierachter. Hopelijk wordt hij goed begeleid in zijn naar het zich laat aanzien veelbelovende carrière.