Do 21 apr 2016 20:15  
 
 

  Poll
  8,23
 
  Regie
  Martin Butler, Bentley Dean
 
  Land - Jaar
  Australië - 2015
 
  Duur
  100'
 
  Met
  Mungau Dain, Marceline Rofit, Marie Wawa e.v.a.
 

Distributeur Cinemien vierde het 40-jarig bestaan tijdens het IFFR van dit jaar niet alleen met een feest, maar ook met de presentatie van Tanna. De film past dan ook uitstekend in de oorspronkelijke doelstellingen van Cinemien om met behulp van films op te komen voor vrouwen en vrouwenrechten, al is het vizier de laatste decennia wel wat breder geworden.

De Australische regisseurs Bentley Dean en Martin Butler verbleven lange tijd bij een van de laatste traditionele stammen in de Zuid-Pacific. Op het prachtige eiland Tanna leeft de Yakel, een stam die zich nog houdt aan de traditionele normen en waarden van de Kastom. Als Wawa en Dain verliefd worden gaan zij in tegen die waarden en zullen zij moeten kiezen voor hun liefde óf voor de stam.

"De onervaren hoofdrolspelers Marie Wawa en Mungau Dainin brengen in deze exotische Romeo-en-Juliavariant hun verboden romance prachtig tot leven. Het voortreffelijke camerawerk, dat voert van de jungle naar het maanlandschap van de actieve Yahulvulkaan van het eiland Tanna, werd bekroond in Venetië." (de Volkskrant)

Bijzonderheden
Jubileumfilm 40 jaar distributeur Cinemien