Do 02 jun 2016 20:15  
Za 03 sep 2016 20.45  
 

  Poll
  8,99
 
  Regie
  Jon Favreau
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2016
 
  Duur
  105'
 
  Met
  Neel Sethi en de stemmen van Idris Elba, Bill Murray, Scarlett Johansson, Christopher Walken, Lupita Nyong'o, Giancarlo Esposito
 

Oudenbossche movie nights

In samenwerking met Brasserie Tivoli, aan het Jezuïetenplein tegenover de Basiliek, vertoont Fanfare in de openlucht van de tuin achter het voormalige kloostercomplex twee films. Bij slecht weer vinden de vertoningen plaats in de bibliotheek van Tivoli. Het is (uiteraard) niet toegestaan om meegebrachte drankjes te nuttigen. Neem wel gerust uw eigen (tuin)stoeltje of kleedje mee.

Toegang: € 4 De prijstabel onder aan de pagina is niet van toepassing.

De Disney-studio’s zijn natuurlijk vooral bekend om de kinder- en familiefilms. Maar met The jungle book (Kijkwijzer: 12+) richtten zij zich ook op volwassen filmliefhebbers. Die hebben dat massaal begrepen, want (ook) in Nederland staat de film regelmatig bovenaan de lijst van bestbezochte films. Een ander opvallend feit is dat alleen Mogly, een innemende rol van debutant Neel Sethi, echt gespeeld is, maar dat de rest met computers is geanimeerd.

Het oorspronkelijke boek van Joseph Rudyard Kipling (1865 – 1936) werd al vaak verfilmd, soms in live action maar meestal als animatiefilm. Deze voorlopig laatste verfilming in een mix dus.

Mowgli is een mensenjong dat opgegroeid is in een wolvenroedel, maar hij voelt zich in de jungle steeds minder thuis. In het gezelschap van de panter Bagheera en de vrolijke beer Baloo ontmoet hij bij zijn zoektocht naar de buitenwereld én zichzelf allerlei andere junglebewoners die niet altijd het beste met hem voorhebben.

Vele bekende acteurs en actrices leenden hun stem voor deze opvallende film.

"The jungle book is een visueel hoogstandje dat zich in schoonheid, vakkundigheid en impact kan meten met baanbrekende films als Avatar en Life of Pi (8,75 Red.). Niet alleen de dieren, maar de complete jungle werd tot in detail nagebootst met de meest recente computertechnologieën, met een verbluffend resultaat." (Cinemagazine)

Bijzonderheden
Buitenfilm in de tuin van Brasserie Tivoli
(zaterdag 3 september 2016 om ongeveer 20.45 uur)
Toegang: € 4