Do 07 jul 2016 20:15  
 
 

  Poll
  6,15
 
  Regie
  Gabriel Mascaro
 
  Land - Jaar
  Brazilië - 2015
 
  Duur
  101'
 
  Met
  Juliano Cazarré, Maeve Jinkings
 

Met de film van volgende week zijn we aan het eind van onze reeks van betere titels van het IFFR van dit jaar. In totaal zullen bij Fanfare 10 titels uit dat festival te zien zijn (geweest). Ook Neon bull behoorde tot onze toppers en met dank aan Cinemien kan die film in voorpremière voor Nederland worden vertoond, want hij komt pas op 28 juli uit.

Het is een heel bijzonder wereldje waarmee we in Neon bull kennis maken: dat van een rondtrekkend ‘rodeocircus’ van stieren en paarden ergens in de binnenlanden van Brazilië. Eigenlijk heeft Iremar een stoere en ruige baan, maar achter die façade schuilt ook een eenzaamheid, vooral omdat Iremar ervan droomt om kledingontwerper te worden.

Als kijker denk je regelmatig met een documentaire te maken te hebben om dan even later weer vanzelf het fascinerende verhaal ingetrokken te worden.

“In een unieke mix van sociaal realisme, impressionistische beelden en zinderende erotiek geeft Neon bull een vernieuwende blik op het machismo van Latijns Amerika.” (persmap)

Bijzonderheden
Voorpremière voor Nederland (28/7)