Do 30 jun 2016 20:15  
 
 

  Poll
  7,59
 
  Regie
  Anders Thomas Jensen
 
  Land - Jaar
  Denemarken - 2015
 
  Duur
  104'
 
  Met
  David Dencik, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling e.a.
 

Regelmatig steken we de loftrompet over de betere Deense dramafilm of thriller. Met Men & chicken bewijst regisseur Jensen dat hij ook wel raad weet met een, nogal absurdistisch, komisch drama. Natuurlijk zien we een aantal van de beste Deense acteurs terug, al zijn ze soms maar moeilijk herkenbaar, en is goed te merken dat zij met veel plezier hebben meegewerkt aan de film.

Na het overlijden van hun vader komen de broers Elias en Gabriel weer bij elkaar. Dat ze zo compleet verschillend zijn zal wel komen doordat ze – daar kwamen ze nog maar pas achter – zijn geadopteerd. Op het afgelegen eiland Ork gaan ze op zoek naar hun biologische vader en daar ontdekken zij behalve een aantal excentriekelingen ook de waarheid over zichzelf en hun op z’n zachtst gezegd merkwaardige familie.

"Absurdistischer dan dit wordt cinema bijna niet, maar Jensen houdt je bij de les door zijn geloofwaardige excentriekelingen gevoel en een hart mee te geven. Men & chicken haalt het qua scherpe maatschappijkritiek niet bij Adams Apples maar is heerlijk onconventioneel en lekker raar." (FilmTotaal)