Vr 02 sep 2016 20:45  
 
 

  Poll
  8,49
 
  Regie
  Tom Hooper
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - Verenigde Staten - 2015
 
  Duur
  120'
 
  Met
  Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard
 

Oudenbossche movie nights

In samenwerking met Brasserie Tivoli, aan het Jezuïetenplein tegenover de Basiliek, vertoont Fanfare in de openlucht van de tuin achter het voormalige kloostercomplex twee films. Bij slecht weer vinden de vertoningen plaats in de bibliotheek van Tivoli. Het is (uiteraard) niet toegestaan om meegebrachte drankjes te nuttigen. Neem wel gerust uw eigen (tuin)stoeltje of kleedje mee.

Toegang: gratis De prijstabel onder aan de pagina is niet van toepassing.

Einar Wegener was een Deense landschapsschilder, die in de jaren twintig de opzienbarende beslissing nam om voor zover bekend als eerste man verder door het leven te gaan als vrouw. Opvallend genoeg is zijn vrouw Gerda, die hij op de kunstacademie ontmoette, zeer begripvol maar natuurlijk heeft de beslissing een grote invloed op hun huwelijk.

The Danish girl is op waarheid gebaseerd en met een 9,39 is het de voorlopige koploper in de publiekspoll 2016 van Cinema Paradiso (Roosendaal, Etten-Leur en Bergen op Zoom).

Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor Alicia Vikander en nominaties voor beste acteur voor Eddy Redmayne en voor beste ‘production design’

"Is de film niet té lief? Is de film met fluwelen handschoenen gemaakt? Was er geen ruimte voor meer conflict? Dergelijke vragen nemen niet weg dat The Danish girl een schitterende film is die gezien mag worden." (Biosagenda)

Bijzonderheden
Gratis buitenfilm in de tuin van Brasserie Tivoli
(vrijdag 2 september 2016 om ongeveer 20.45 uur)