Do 27 okt 2016 20:15  
 
 

  Poll
  8,35
 
  Regie
  Stephen Frears
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2016
 
  Duur
  110'
 
  Met
  Meryl Streep, Hugh Grant, Rebecca Ferguson, Simon Helberg, John Kavanagh e.a.
 

Als het onderwerp u bekend voor mocht komen, dan kan dat kloppen: vorig jaar vertoonden we Marguerite (7,8), al werd daarin hetzelfde verhaal van de immer vals zingende zangeres verplaatst naar het Parijs van de jaren ’20.

Veel van Stephen Frears’ eerdere films hebben we vertoond en zijn werken geven een grote verscheidenheid weer: van The snapper tot The Queen en van My beautiful laundrette tot Philomena. We blijven Frears met veel plezier trouw; hij werkt op dit moment aan Victoria and Abdul, de film die in 2017 wordt verwacht.

Florence Foster Jenkins was dus een gefortuneerde New Yorkse, die in de jaren ’40 van de vorige eeuw met alle mogelijkheden die haar ten dienste stonden, een groot zangeres wilde worden. Dat zij ook maar enig talent ontbeerde was iedereen duidelijk, behalve haarzelf. Even hard deed haar echtgenoot en manager, St. Clair Bayfield zijn best om zijn vrouw te behoeden voor al te veel tegenslagen, maar als zij een concert in Carnegie Hall wil en zal geven, komt hij voor de grootste uitdaging van zijn leven te staan.

Wanneer we dit schrijven is de openingsfilm van Film by the Sea 2016 nog niet uitgebracht in Nederland en volstaan we met de vermelding dat Frears de synergie tussen Meryl Streep en Hugh Grant uitstekend inschatte voor dit prachtige kijkspel.