Do 20 okt 2016 20:15  
 
 

  Poll
  7,00
 
  Regie
  Anna Muylaert
 
  Land - Jaar
  Brazilië - 2016
 
  Duur
  82'
 
  Met
  Naomi Nero, Daniel Botelho, Daniela Nefussi, Matheus Nachtergaele e.a.
 

Distributeur Septemberfilm durft het aan om de film van vandaag uit te brengen onder zijn wat lastig uit te spreken officiële Portugese titel; Don’t call me son wordt natuurlijk wel wat breder begrepen.

Als aan de zeventienjarige Pierre duidelijk wordt gemaakt dat hij als baby is gestolen door zijn moeder Aracy, weet hij daar begrijpelijk totaal geen raad mee. Al speelt hij in een band, ziet hij er goed uit en mag hij niet klagen over belangstelling van zowel meisjes als jongens, natuurlijk is hij op zijn leeftijd zoekende naar zichzelf. Zijn biologische ouders Gloria en Mattheus doen weliswaar hun best, maar willen vasthouden aan zijn oorspronkelijke doopnaam Felipe en begrijpen al helemaal niets van Pierres experimenten met make-up en vrouwenkleren.

Het is opvallend hoe vanzelfsprekend regisseuse Anna Muylaert in dit Braziliaans drama omgaat met de op z’n minst opvallende te noemen onderwerpen. Ook haar vorige film Que horas ela volta?, de publiekswinnaar van Berlijn 2015 en eveneens een familiedrama, hebben we vertoond.