Do 05 jan 2017 20:15  
 
 

  Poll
  7,62
 
  Regie
  Esmé Lammers
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2016
 
  Duur
  100'
 
  Met
  Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Achmed Akkabi, Anneke Blok, Daan Schuurmans, Dan Karat e.a.
 

Twee jaar geleden trad het filmtheater enigszins buiten de theaterbanen met de programmering van Soof. Maar dat vonden ook onze gasten geen enkele probleem: de film kreeg een 8,8. Natuurlijk borduurt Soof 2 voort op het succes van de eerste, op de columns van Sylvia Witteman gebaseerde, succesfilm. Die verwijzing komen we nu trouwens niet meer tegen, maar de sfeer is er wel. En óch; leuk toch om het verse jaar vrolijk te openen.

Soof en Kasper hebben er alles aan gedaan, maar het gaat niet meer lukken: ze gaan uit elkaar. Dat wil Kasper tenminste, maar Soof is een optimist puur sang, al houdt ook zij niet alle ballen meer omhoog. Haar kookactiviteiten geven haar nog maar weinig voldoening en de kinderen puberen met de nodige gevolgen. Als Kasper dan ook nog wat veel te jongs aan de haak slaat komt zij de knappe kok Jim Cole weer tegen. Beiden denken dat dat vast en zeker dé oplossing van de problemen zal zijn, maar dat is natuurlijk nog maar de vraag.

“Alle bijrollen worden geestig en inventief vertolkt, en Visschedijk sprankelt met haar tegenspelers. Als ensemblefilm over een steeds happier divorce is Soof 2 dus heel geslaagd; als karakterschets zwalkt de film een beetje. Een tv-serie is in de maak, dus het kan nog goedkomen.” (de Filmkrant)