Do 12 jan 2017 20:15  
 
 

  Poll
  8,56
 
  Regie
  Peter Lataster, Petra Lataster-Czisch
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2016
 
  Duur
  113'
 
  Met
  Kiet Engels en de kinderen van basisschool Het Palet in Hapert
 

Niet vaak gaat een documentaire, een van de successen van het IDFA van dit jaar, zo door het lint als die van vanavond. Niet alleen gaven vrijwel alle kranten de film 5 sterren; ook het publiek is erg enthousiast. En hoe eenvoudig kan het eigenlijk zijn: een jaar lang zetten de regisseurs een camera in het klasje met vluchtelingenkinderen van juffrouw Kiet in het Brabantse Hapert. Ondanks de zware last die sommige kinderen met zich meedragen zorgt juf Kiet voor een warmte in de klas, de kinderen daar waar mogelijk steunend en aanmoedigend; soms ook streng maar altijd begripvol.

"Alles wat u hebt gehoord over De kinderen van Juf Kiet is waar (...) Het is met gemak de beste Nederlandse film van het jaar." (Trouw)

"Een parel van een documentaire: subtiel maar krachtig en met een feilloos gevoel voor wat er in hoofden van gevluchte kinderen kan omgaan." (de Volkskrant)

“De kinderen van juf Kiet is alles wat het moet zijn: een prachtig, filmisch document van een nauwkeurig geobserveerde verandering in het leven van nog hele kleine mensen die vaak veel te grote dingen hebben meegemaakt.” (de Filmkrant)

Bijzonderheden
Documentaire