Do 23 feb 2017 20:15  
 
 

  Poll
  7,85
 
  Regie
  Kristina Grozeva
 
  Land - Jaar
  Bulgarije, Griekenland - 2016
 
  Duur
  101'
 
  Met
  Margita Gosheva, Stefan Denolyubov
 

In de tijd van filmfestivals (het IFFR en de Berlinale volgen elkaar snel op) willen we ook de gasten van het filmtheater een festivalgevoel meegegeven. Glory was te zien op het Film Fest Gent in het najaar van 2016, maar zal pas op 6 april in Nederland worden uitgebracht. Laat u verrassen door een film, waarover in Nederland nog niets geschreven is, maar die wij al wel een erg hoge score meegaven.

Tsanko Petrov werkt bij de spoorwegen en controleert te voet de rails. Daarbij vindt hij op een, wat later bepaald geen gelukkige dag kan worden genoemd, langs de spoorbaan een tas met een paar miljoen aan bankbiljetten. Hij wil eerlijk zijn en besluit de tas in te leveren bij de politie. Als dank krijgt hij een nieuw horloge, dat hij met veel poeha en dito persaandacht krijgt uitgereikt. Als Tsanko tijdens de festiviteiten de corruptie bij zijn werkgever ter sprake brengt, heeft hij de poppen aan het dansen. Bovendien wil hij zijn oude horloge, een erfstuk, terug en dat geeft ook nodige problemen.

“Maar ze hanteren de naturalistische stijl van de gebroeders Dardenne - documentair realisme, een traag verteltempo -, waarin de sociale realiteit een schrijnende dimensie krijgt.” (Persmap Film Fest Gent)


Bijzonderheden

Met dank aan distributeur Artifilm.
Voorpremière voor Nederland!