Do 23 mrt 2017 20:15  
 
 

  Poll
  8,55
 
  Regie
  Katell Quillévéré
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2016
 
  Duur
  103'
 
  Met
  Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval, Bouli Lanners e.a.
 

De film van vanavond werd bij het Film Fest Gent de film met onze hoogste score. Het is niet alleen een pleidooi voor orgaandonatie, maar ook een dramatische weergave van wat er allemaal bij komt kijken, zowel aan de kant van de donor als die van de eventuele ontvanger.

Drie jonge surffanaten krijgen op de terugweg een ongeluk, waarbij de negentienjarige Simon in coma raakt. In het ziekenhuis blijkt hij afhankelijk te zijn geworden van de machines die daar staan opgesteld. Zijn ouders staan voor een uiterst moeilijke beslissing: al dan niet meewerken aan een nu nog mogelijke orgaandonatie.

In Parijs is Claire, de moeder van twee bijna volwassen zonen, ernstig hartpatiënt, die het helaas niet lang meer vol zal kunnen houden, anders dan met een nieuw hart.

Verfilming van de roman 'De levenden herstellen' van Maylis de Kerangal.

"Heel bijzonder, hoe dit ultra-realistische drama een bijna metafysische kracht uitstraalt. Réparer les vivants gaat over het hart in al zijn verschijningsvormen, dus ook en vooral over de liefde." (Trouw)

"...de tweede treffer op rij voor de jonge regisseuse Katell Quillévéré. Een film over een wereld waar we binnen 24 uur het leven kunnen doorgeven van de een op de ander. Niet voor geld of roem maar gedreven door compassie en toewijding. Als dat niet hoopgevend is..." (Cinemagazine)