Do 18 mei 2017 20:15  
 
 

  Poll
  7,26
 
  Regie
  Chico Pereira
 
  Land - Jaar
  Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk - 2017
 
  Duur
  85'
 
  Met
 
 

Zo nu en dan wil het filmtheater een film in voorpremière vertonen en vanavond is het weer zo ver. Met dank aan distributeur Amstelfilm is dat vooral een lieve, een aardige en een bijna ongelofelijke film, die als documentaire staat geafficheerd, maar evengoed een speelfilm had kunnen zijn.

De 73-jarige Manolo en zijn ezel zijn onafscheidelijk. Gorríon, zo heet het koppige beest, is dan ook een volwaardige kompaan van de oude romanticus en samen hebben ze al veel rondgereisd door Andalusië. Dan haalt Manolo het in zijn hoofd om samen met het beest een grote trektocht in Amerika te gaan ondernemen. Hij wil de 'Trail of tears' nalopen, de route die de Cherokee-indianen liepen bij hun gedwongen herplaatsing naar Oklahoma. Dat dan als kroon op de toch wel heel speciale vriendschap.

Bij een reisbureau worden zijn vragen glimlachend aangehoord, maar niets zal het duo tegenhouden. Tegenover zijn bezorgde dochter schuift hij alle beperkingen, zijn artritus bij voorbeeld en de ezel die ook nog watervrees heeft, opzij.

Of het zal lukken of hoe ver ze komen moet u zelf maar gaan zien in deze film over een wel heel speciale Don Quichot en bijzondere Sancho Panza.

Genomineerd voor de VPRO Big Screen Award.


Bijzonderheden
Documentaire