Do 06 jul 2017 20:15  
 
 

  Poll
  6,99
 
  Regie
  Ernest R. Dickerson
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2017
 
  Duur
  130'
 
  Met
  Lennie James, Colin Salmon, Alexander Karim, Dani Dare, Louis Gossett Jr, Isaach de Bankolé, Mustafa Shakir, Melanie Liburd, Saycon Sengbloh e.a.
 

Met een film die zich afspeelt op Curaçao willen we onze gasten een vakantiegevoel meegeven. Dubbelspel, dat als Double play op het IFFR was te zien en daar met een 4,35 (uit 5) in de top10 van de publiekspoll terechtkwam, speelt zich af rond het dominospel dat 4 mannen elke zondag spelen, maar waarvan de onschuld al snel verandert.

Ostrik Field is de inmiddels vijftigjarige zoon van een van de dominospelers. Zijn vrouw heeft hem verlaten en na lange tijd keert hij, eigenlijk met fikse tegenzin, terug naar zijn geboorteplaats. Daar was zijn vader ooit een taxichauffeur, die met veel rum in de prostitutiewijk Campo Alegre een vrolijk bestaan leidde.

'Vriendschap verandert in rivaliteit, maar het zijn in deze machowereld vooral twee wanhopige maar moedige vrouwen die de doorslag geven. Dit overspeldrama is ook een verhaal over trots en vernedering, geld en liefde, ambitie en hoop.' (IFFR)

Opvallend is de cast die Dickerson bij elkaar kreeg: Lennie James (The walking dead), Colin Salmon (Tomorrow never dies en nog veel meer) en Oscarwinnaar Louis Gossett, al won hij die al in 1982 voor zijn rol in An officer and a gentleman.

Naar de gelijknamige debuutroman van Frank Martinus Arion uit 1973 die in 2006 gratis werd uitgedeeld aan scholieren in het kader van ‘Nederland leest’. Het boek werd bij uitbreng vooral geprezen omdat het een stem gaf aan de Afro-Curaçaose bevolking van het eiland. Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken eiste de auteur een Engels gesproken versie van de film. Hij is overigens op de eerste draaidag van de film overleden op 78-jarige leeftijd.

'Filmbewerking die de vele lezers van het boek ook zal verrassen' (Algemeen Dagblad)

'Fotogeniek Curaçao spat bijzonder kleurrijk van het scherm' (Het Nederlands Dagblad)


Bijzonderheden
SLOTFILM seizoen 2016-2017
Geen pauze, maar wel een nazit.