Wo 17 sep 2014 20:15  
 
 

  Poll
  7,91
 
  Regie
  Tallulah Hazekamp Schwab
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2014
 
  Duur
  94'
 
  Met
  Hendrikje Nieuwerf, Suzan Boogaerdt, Steven van Watermeulen, Yannick de Waal e.a.
 

Dat is duidelijk: Dorsvloer vol confetti móest wel de openingsfilm van het filmfestival Film by the Sea 2014 in Vlissingen worden. De organisatoren van de Nationale Filmdagen zijn er daarnaast in geslaagd om voor meer dan 100 zalen in Nederland een voorpremière van de film te regelen en Fanfare doet natuurlijk mee.

De 12-jarige Katelijne groeit in de jaren ’80 van de vorige eeuw op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Omdat ze als enig meisje nog zes broers heeft, wordt ze nauwelijks betrokken bij het werk op de boerderij, terwijl ze juist zo graag mee wil doen. Gelukkig zijn er de familieverhalen, de dorpsroddels en de Bijbelverhalen. Sprookjes mag ze eigenlijk niet lezen, omdat dat leugens zijn die haar maar afhouden van de waarheid.

Dorsvloer vol confetti, de debuutfilm van Tallulah Hazekamp Schwab, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur, die meer dan 150.000 keer over de toonbank ging en bij uitbreng nogal wat reuring opleverde in Zeeland.

Franca Treur: “Het beeld heeft me echt verrast; ik vind het prachtig”, al ziet ze ook wel dat niet alles exact van boek naar film vertaald kon worden.

Bijzonderheden
Voorpremière