Do 29 jun 2017 20:15  
 
 

  Poll
  7,19
 
  Regie
  Ira Sachs
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2016
 
  Duur
  85'
 
  Met
  Greg Kinnear, Alfred Molina, Theo Taplitz, Michael Barbieri, Jake Jardine, Toni Calvelli, Paulina García, Jennifer Ehle, Talia Balsam e.a.
 

Niet altijd zijn we gecharmeerd van de Amerikaanse filmproducties, maar natuurlijk bestaat ook daar ‘de onafhankelijke film’ en de betere daarvan vertonen we graag. Sachs’ vorige film: Love is strange kreeg in 2015 van het Fanfarepubliek een 7,55.

Omdat zijn vader het huis erfde van zijn opa verhuist de dertienjarige Jake met zijn ouders naar dat oude huis in Brooklyn. Meteen raakt hij dik bevriend met Tony, wiens moeder de winkel huurt die in het hetzelfde pand is gevestigd. Wanneer Jake’s vader de winkelhuur fors moet verhogen komt die vriendschap onder druk te staan en ontregelt dat ook beide gezinnen.

Het is niet moeilijk om begripvol mee te kijken naar de uiteenlopende standpunten van alle protegés in de film, maar de twee meesterlijk gespeelde jongensrollen krijgen al snel een streepje voor en als kijker betreur je het zeer als zij, zeker in eigen ogen, onheus worden behandeld.

'Maar het perspectief dat Sachs kiest ligt nadrukkelijk bij hun zoons, en vooral bij Jake, zonder dat daarmee aan de complexiteit van zijn volwassen personages wordt ingeboet.' (de Filmkrant)

'Het knappe is dat Little men desondanks nooit gewichtig of sentimenteel aanvoelt. De film laat zich kijken als smaakvolle coming-of-age, waarin jonge tieners ontdekken dat hun ouders niet onfeilbaar zijn. Een levensecht, warm en begripvol kijkje in het moderne leven.' (de Volkskrant)