Do 17 aug 2017 20:15  
 
 

  Poll
  8,02
 
  Regie
  Michael Showalter
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2017
 
  Duur
  119'
 
  Met
  Kumail Nanjiani, Ray Romano, Anupam Kher, Zoe Kazan, Holly Hunter e.v.a.
 

Het nieuwe Fanfare-seizoen zetten we op een passende wijze in. The big sick heeft zeker iets van een romcom, maar daarnaast nog veel meer in zich. De film kwam pas op 3 augustus uit, maar met dank aan Katrien van distributeur The Searchers uit Breda mogen we hem toch al vertonen.

De hoofdrol in The big sick wordt vertolkt door de New Yorkse stand-up comedian Kumail Nanjiani, die zijn eigen waargebeurde belevenissen na mag spelen in de film.

Na een als onenightstand bedoelde affaire blijken hij en Emily toch meer voor elkaar te voelen dan aanvankelijk de bedoeling was. Probleem is dat Kumails Pakistaanse ouders er op staan hem uit te huwelijken aan een Pakistaans meisje.

De tweede lijn van de film is de ernstige ziekte die Emily opdoet, zelfs in coma moet worden gebracht, waardoor de film van toon verandert. Kumail vertoont zich voortdurend in Emily's omgeving ondanks het aanvankelijke verzet van beide ouderparen.

"De film vertelt op hilarische en ontroerende manier hun gevecht tussen liefde en familietradities." (Persmap)

"Ja, de (interculturele) grappen zijn slim en je kunt haast niet anders dan zelf een beetje verliefd worden op Kumail, gespeeld door Nanjiani zelf, en vooral op Emily, een fantastische Zoe Kazan." (de Volkskrant)