Do 14 sep 2017 20:15  
 
 

  Poll
  8,00
 
  Regie
  Cédric Klapisch
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2017
 
  Duur
  114'
 
  Met
  Pio Marmaï, François Civil, Jean-Marc Roulot, Ana Girardot, María Valverde e.a.
 

De broers Jérémie en Jean en hun zus Juliette zullen door het overlijden van hun vader de wijngaard van de familie over moeten nemen en échte wijnboeren moeten worden. Jean woont al tien jaar in Australië, maar komt tijdelijk terug naar zijn geboortestreek Bourgogne. We volgen een jaar van het trio bij hun twijfels over hoe het verder moet en de moeilijke te nemen beslissingen, de na te streven kwaliteit van de wijnen, om dan nog maar te zwijgen van hun persoonlijke troubles.

"Het voelt alsof dit land van jou is, maar jij ook van dit land bent”, mijmert Jean, de hipster-wijnboer die kosmopolitisme met nationaal erfgoed verzoent. In Bourgogne rijpt wijn tien, twintig jaar, beseft hij. Niet twee jaar, zoals in Australië. En met die gedachte kunnen Jean en Frankrijk de wereld weer even aan." (NRC)

"Er had zeker wat meer pit mogen zitten in dit kleinschalige drama, maar met het hart op de juiste plek kun je daar nooit lang over blijven mopperen." (Filmtotaal)

Natuurlijk doen we in de pauze 'iets met Bourgondische wijnen', maar daar werken we het moment van samenstelling van deze folder nog aan. Houd de Fanfare-nieuwsbrief in de gaten!


Bijzonderheden
vr 8 sept. t/m za. 7 okt. Halderbergse Cultuurmaand Thema: ‘Boeren, burgers en buitenlui’