Do 26 okt 2017 20:15  
 
 

  Poll
  7,62
 
  Regie
  Geremy Jasper
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2017
 
  Duur
  108'
 
  Met
  Danielle Macdonald, Siddharth Dhananjay, Bridget Everett, Cathy Moriarty e.v.a.
 

De film van vandaag heeft een wonderlijke geschiedenis: hij werd geselecteerd voor de ‘Quinzaine des Réalisateurs' van het filmfestival van Cannes en zelfs genomineerd voor de Grand Jury Prize op het Sundance Filmfestival. Bij voorpremières en sneak previews scoort hij altijd uitstekend en toch laat het gewone publiek het afweten. Wij zagen Patti Cake$, het speelfilmdebuut van de Amerikaanse regisseur Geremy Jasper, bij Film by the Sea en gaven de film 5 sterren.

Laten we voorop stellen dat het per se niet nodig is om van rap of hiphop te houden, maar dat de film gaat over het doorzettingsvermogen van de te dikke 23-jarige Patricia Dombrowski, ook wel bekend als Patti Cake$ of Killa P, die er alles voor over heeft om een bekende rapper te worden.

Voorlopig zit ze thuis met haar liefhebbende, invalide oma en haar verbitterde, alcoholverslaafde moeder, die beiden een belangrijker aandeel in het verhaal zullen hebben, dan je aanvankelijk verwacht...

"Met een cameo voor de legendarische MC Lyte, die de weg vrij maakte voor een hele generatie vrouwelijke rappers." (persmap)

"De realistische stijl contrasteert met de meer sprookjesachtige elementen van het verhaal, die van Patti Cake$ een feelgoodfilm maken." (de Volkskrant)