Do 02 nov 2017 20:15  
 
 

  Poll
  7,90
 
  Regie
  Andrey Zvyagintsev
 
  Land - Jaar
  Rusland - 2017
 
  Duur
  127'
 
  Met
  Aleksey Rozin, Maryana Spivak, Yanina Hope e.a.
 

Van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev vertoonden we eerder Leviathan (8,19) en de programmering van winnaar van de juryprijs van Cannes 2017 kan dus eigenlijk niet uitblijven. Ook het verhaal van Loveless ontbeert elke vrolijkheid, maar dat weerhield ons er niet van om 4½ ster aan de film te geven.

Boris en Zhenya liggen in scheiding en het gaat er soms heftig aan toe, ook in het bijzijn van hun enige zoon. Zo snel mogelijk proberen ze hun appartement te verkopen om de handen vrij te hebben. Boris heeft al een relatie met een jonge vrouw, die zwanger van hem is, en Zhenya heeft een relatie met een rijke man.

Het ruziënde koppel heeft nauwelijks oog voor de omstandigheden waaronder hun 12-jarige zoon Alyosha moet leven. Totdat hij plotseling verdwijnt.

Bij het schrijven van deze tekst is de film nog niet in Nederland uitgebracht en wordt hij verwacht op 5 oktober.

"...tot hier toe maakte de Russische filmmaker Andrej Zvyagintsev alleen maar goede tot steengoede films, en ook zijn nieuwste werk nestelt zich daar probleemloos tussen. Net als in zijn vier vorige langspelers focust hij ook nu weer op een disfunctionele familie, en ook nu vormt die een even claustrofobische als troebele microkosmos voor moedertje Rusland." (Knack)