Do 16 nov 2017 20:15  
 
 

  Poll
  7,40
 
  Regie
  Gilles Coulier
 
  Land - Jaar
  BelgiĆ« - 2017
 
  Duur
  91'
 
  Met
  Sam Louwyck, Wim Willaert, Sebastien Dewaele e.a.
 

Het is eigenlijk maar een kleine film, de eerste van de jonge Vlaamse regisseur Gilles Coulier. Met zijn kortfilms IJsland en Paroles was hij al wel opgevallen op verschillende festivals en er ook mee in de prijzen gevallen. De openingsfilm van het festival van Oostende werd ook geselecteerd voor dat van San Sabastian. En is nu dus ook in Oudenbosch te zien.

De vader van Jean Broucke, Leon, raakt overboord in de Noordzee uit hun familie-vissersboot, terwijl Jean erop staat te kijken. Leon wordt weliswaar gered, maar raakt niet uit een coma.

Jean komt erachter dat het familiebedrijf met enorme schulden eigenlijk niet meer te redden is. Ook komen onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers Francis en William aan de oppervlakte. De laatsten hebben ieder zo hun eigen problemen en Jean kan niet gemakkelijke de pater familiasrol op zich nemen en probeert in het criminele milieu een oplossing te vinden.

"Het vissersmilieu is een vat vol verhalen, die smeken om verteld te worden. Dat bewijst Cargo, Couliers zelfverzekerde langspeelfilmdebuut." (De Morgen)

"Regisseur-scenarist Gilles Coulier maakte geen spierballen- en testosterondrama; hij toont juist hoe kwetsbaar de drie volwassen, op elkaar aangewezen broers zijn. In een kil Oostende, dat vooral 's nachts een troosteloze aanblik biedt, is het zoeken naar een flard tederheid." (de Volkskrant)