Do 30 nov 2017 20:15  
 
 

  Poll
  7,47
 
  Regie
  Paula van der Oest
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2017
 
  Duur
  85'
 
  Met
  Cees Geel, Johan Heldenbergh, Hannah Hoekstra, Anniek Pheifer, Monic Hendrickx, Bas Keijzer, Ariane Schluter, Thijs Boermans, Steef Cuijpers en Manoushka Zeegelaar Breeveld
 

Na de enorme opdracht om Tonio tot stand te brengen wilde regisseuse van der Oest graag weer zelf (samen met actrice Rifka Lodeizen) een scenario schrijven. Kleine ijstijd is een goed voorbeeld van een ensemblefilm: een groep komt bij elkaar en het hele verhaal speelt zich af op één locatie.

Een paar maanden na het overlijden van zanger en bandleider Kas, waar ze elkaar na lange tijd weer zagen, komt de groep vrienden voor een weekend opnieuw bijeen in een landhuis om zijn as te verstrooien.

Op één na zijn ze allemaal uit de muziek gestapt en zijn ze hun wilde haren verloren.
Voor sommigen is het leven anders gelopen dan verwacht, maar de reünie belooft toch als vanouds gezellig, chaotisch en drankovergoten te worden.

Eén van de vrienden verschijnt met zijn veel te jonge nieuwe vriendin en zij blijkt een nogal ontregelende werking op het gezelschap te hebben...

De titel van de film is een nederige variant op The big chill van Lawrence Kasdan uit 1983 met een soortgelijk onderwerp.

"De dialogen zijn scherp geschreven, voelen levensecht aan en presenteren de zaken niet mooier dan ze in werkelijkheid zijn." (Filmtotaal)