Di 16 jan 2018 20:15  
 
 

  Regie
  Fisher Stevens
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2016
 
  Duur
  96'
 
  Met
  Leonardo DiCaprio, Ki-moon Ban, Alejandro G. Iñárritu (The revenant 7,52, Birdman 7,07, Biutiful 8,20 en meer) en anderen, allen als zichzelf.
 

Het was Leonardo DiCaprio die het initiatief nam voor Before the flood. Samen met de ingehuurde documentairemaker Fisher Stevens (The Cove 7,80) reisde hij naar onder meer China en India (die kampen met een snel groeiende industrialisatie), de eilandenrepubliek Kiribati (bedreigd door een rijzende zeespiegel), Sumatra (waar regenwoud wordt vernietigd voor de landbouw) en het noordpoolgebied.
 
De vele vlieguren, zo laten DiCaprio en Stevens weten, hebben ze gecompenseerd door bij te dragen aan een project voor herbebossing, dat in de regenwouden van Sumatra bomen aanplant.
 
De film begint voor Brabanders dicht bij huis met een scène over het schilderij 'Tuin der lusten' van Jeroen Bosch. De drie panelen: het paradijs, de zondeval en de hel willen een metafoor zijn voor de richting waarop de aardig zich dreigt te begeven.
 
"Ik wil mensen niet bang maken of ze murw slaan met feiten en statistieken, maar juist laten zien wat ze nu kunnen dóén om te zorgen dat onze planeet behouden blijft voor toekomstige generaties."  (DiCaprio)
Bijzonderheden
 POLL: 8,593


  Op verzoek van gemeentebestuur Halderberge
  Gratis voorstelling

  Bezoek de speciale website bij de documentaire.