Do 08 mrt 2018 20:15  
 
 

  Poll
  6,78
 
  Regie
  Sean Baker
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2017
 
  Duur
  115'
 
  Met
  Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair e.a.
 

Vanavond komen de termen 'Oscar(nominatie)' en 'IFFR-score' in een film samen. William Dafoe zou wel eens de beste acteur in een bijrol kunnen zijn geworden (de Golden Globe verdiende hij al) en de film scoorde in Rotterdam een 8,6, naar onze schaal omgerekend.

Brooklynn Prince was amper zes toen ze Moonee speelde, een brutale donder die haar vakantievriendjes meesleept in een dol zomeravontuur, terwijl haar moeder Halley van 22 alleen met grote moeite het hoofd boven water kan houden, maar op z'n tijd ook wel eens wat plezier aan het leven zou willen beleven.

Alles speelt zich af in een krakend motel, vlak bij Disney World Florida, waar manager annex klusjesman Bobby de enige lijkt die nog wat te zeggen heeft. Maar er komt een dag dat Halley de harde waarheid in zal moeten zienÂ…

"Geen idee hoe het mijn film zal vergaan, vertelde regisseur Sean Baker ons in Cannes, maar Brooklynn Prince, die de kleine Moonee speelt, wordt een ster. En aan de prestaties van Bria Vinaite, die Moonees moeder vertolkt, valt ook niet af te lezen dat Baker hen zomaar van Instagram plukte." (Knack)