Do 15 mrt 2018 20:15  
 
 

  Poll
  8,20
 
  Regie
  Martin McDonagh
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk - 2017
 
  Duur
  115'
 
  Met
  Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, John Hawkes, Peter Dinklage e.v.a.
 

Wanneer de film bij Fanfare aan de beurt is, liggen de Oscaruitreikingen al ver achter ons en weten we wat hij heeft 'gedaan': hoeveel van de 9 nominaties bij de meest begeerde filmprijzen ter wereld zijn omgezet naar prijzen. En we waren toch al zo enthousiast over Three billboards.

Mildred Hayes heeft er genoeg van: na maanden is er nog geen enkele vooruitgang in het onderzoek naar de moord op haar dochter en dat zal iedereen weten. Drie al lang niet meer gebruikte reclameborden aan de rand van de stad huurt ze af en laat ze beplakken met verontwaardigde kreten en vragen aan de politiechef ter plekke. Die is daar niet zo van geporteerd en wanneer zich nog een tweede agent bij het dispuut meldt, heeft dat bepaald geen sussende werking...

Winnaar 4 Golden Globes (beste film, beste scenario, beste actrice en beste mannelijke bijrol van Sam Rockwell). Winnaar beste scenario bij het filmfestival van Venetiƫ. Regisseur Martin McDonagh won eerder vele prijzen met In Bruges.

"...de morele glibberigheid is juist de kracht van Three billboards. Dat blijkt wel uit de ene na de andere scherp geschreven confrontatie. De harde humor van McDonagh past deze acteurs en hun geweldige gevoel voor komische timing." (de Volkskrant)