Do 21 jun 2018 20:15  
 
 

  Poll
  7,94
 
  Regie
  Isabel Coixet
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2017
 
  Duur
  113'
 
  Met
  Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, James Lance
 

Aan het eind van het seizoen maken we het niet te zwaar en zetten we u (opnieuw) een Engelse boekverfilming voor. 'De boekhandel' werd geschreven door Penelope Fitzgerald (1916-2000) en speelt aan het eind van de jaren '50 van de vorige eeuw.

Weduwe Florence Green probeert haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen in een vervallen historisch pandje in het kustplaatsje Hardborough in Engeland. Haar winkel doet meer stof opwaaien dan ze had verwacht, maar Florence zet dapper door, dwars tegen de welgestelde Violet Gamart en haar man in, die de leiding hebben over de tegenwerkingen. Steun vindt ze bij de wat merkwaardige Mr. Brundish, die juist van mening is dat het stadje wel wat modernisering kan gebruiken.

Schrijfster Penelope Fitzgerald won de Booker Prize met Offshore en haar werk raakt tegenwoordig weer volop in de belangstelling. In Spanje won de film opvallend 3 Goya's (de Spaanse Oscars) voor beste film, beste regie en beste scenario.

Op de Frankfurter Buchmesse won The bookshop de prijs voor 'Beste boekverfilming van het jaar' en is pas vanaf 7 juni in ons land te zien.