Do 06 sep 2018 20:15  
 
 

  Poll
  7,60
 
  Regie
  Rodrigo Sorogoyen
 
  Land - Jaar
  Spanje - 2016
 
  Duur
  126'
 
  Met
  Antonio de la Torre, Roberto Álamo, Javier Pereira e.v.a.
 

Ook in de afgelopen zomer werd op tv veel 'thrillerwerk' vertoond. Bij Fanfare doen we het met de keuze van een Spaanse film uit dat genre hopelijk net wat origineler.

Midden in de hete zomer van 2011 proberen twee rechercheurs in Madrid achter de identiteit te komen van een seriemoordenaar, die het vooral heeft gemunt op oudere vrouwen. Tegelijkertijd zijn er de voorbereidingen van het pausbezoek én de protesten tegen de economische malaise. Het is dus zaak dat de gesloten Velarde en de explosieve Alfaro zo snel mogelijk succes boeken.

Zoals het in het betere thrillerwerk betaamt hebben de politiemannen ook privé wel het een en ander op te lossen én lijkt de dader steeds een stapje voor te hebben op zijn of haar belagers.

Het zal niet verrassend zijn dat de regisseur van deze psychologische thriller, Rodrigo Sorogoyen, een Zweed is, maar wel opvallend was het grote succes in Spanje en Frankrijk. In San Sebastian won de film de juryprijs voor beste scenario; Roberto Álamo werd voor zijn vertolking bekroond met een Goya, Feroz en José María Award.

"Toch overheerst uiteindelijk de sfeer (let ook op het zacht zoemende sounddesign van de zomerstad) en door de goed gejatte visuele stijl van David Finchers Se7en en Zodiac lijkt Que dios nos perdone net iets korter dan de ruime twee uur die ervoor is uitgetrokken." (NRC)