Do 01 nov 2018 20:15  
 
 

  Poll
  9,11
 
  Regie
  Richard Eyre
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2017
 
  Duur
  105'
 
  Met
  Emma Thompson, Fionn Whitehead, Stanley Tucci
 

Een van de publiekslievelingen (4,7 uit 5) van Film by the Sea was daar helemaal op z'n plaats, want The children act is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker Prizewinnaar Ian McEwan. De verfilming van diens Atonement (8,78) vertoonde Fanfare in 2008. McEwan schreef ook het scenario van de film van vanavond.

Fiona Maye is rechter van het hooggerechtshof en is gespecialiseerd in familie- en kinderrecht. Zij is zo betrokken bij haar werk, dat haar huwelijk onder grote druk komt te staan, terwijl zich ook nog ingewikkelde zaken voordoen.

De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven, maar als Jehovagetuigen weigeren de jongen en z'n ouders die medisch noodzakelijke hulp. Fiona zal een besluit moeten nemen met de vraag of de jongen te jong is om zelf te beslissen of dat het recht op de vrije wil zwaarder weegt.

"Richard Eyre houdt zijn beelden even klassiek als de stoffige pruiken van de rechters, maar wat de film mist aan audiovisuele durf, compenseert Emma Thompson in puur acteertalent. Ook wanneer ze haar hamertje niet vastheeft, deelt ze rake (emotionele) klappen uit." (de Morgen)