Do 13 dec 2018 20:15  
 
 

  Poll
  7,26
 
  Regie
  Thomas Stuber
 
  Land - Jaar
  Duitsland - 2018
 
  Duur
  125'
 
  Met
  Franz Rogowski, Sandra Hüller, Peter Kurth, e.v.a.
 

Je moet maar op het idee komen: een filmverhaal zich af te laten spelen in een Sligro-achtige groothandel, ergens op een industrieterrein in voormalig Oost-Duitsland. Dat kán dus.

Christian is een nieuwe werknemer in de groothandel. Aanvankelijk verstopt hij zijn tatoeages om niet te veel op te vallen. Hij zal plichtmatig worden ingewijd in wat er zoal reilt en zeilt: Bruno van de 'drankenafdeling' is vriendelijk en zal hem wel de kneepjes van het vak én die van de vorkheftruck leren, maar Marion van de 'afdeling zoetwaren' maakt hem, tot zijn teleurstelling, al snel duidelijk dat hij nergens op hoeft te rekenen. Dat zal natuurlijk anders lopen, anders zou de titel van de film misleidend zijn.

Als Marion onaangekondigd niet op haar werk verschijnt, vervalt Christian in somberheid, maar een tragische gebeurtenis maakt duidelijk dat de werknemers tussen de schappen een hechte gemeenschap vormen en als een familie zijn.

"...zit vol markante, mooi vertolkte personages, maar gaat bovenal over de werkvloer zelf. Over moeizame communicatie en beklemmende routines, maar ook over troostende humor en onverwachte schoonheid." (VPRO)