Zo 10 feb 2019 14:00  
 
 

  Poll
  8,55
 
  Regie
  Julian Schnabel
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2018
 
  Duur
  110'
 
  Met
  Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac e.v.a.
 

Op deze Filmzondag bieden Cultuur Oudenbosch en Fanfare gezamenlijk een programma rond Vincent van Gogh.

Eerst is er een lezing van Natascha Veldhorst, die haar boek 'Van Gogh & Muziek - Symfonie in blauw en geel' presenteert. Een muzikaal intermezzo wordt verzorgd door Hetty Sponselee (piano) en Brigit Segers die 'Starry, starry night' ten gehore brengt, een ode van Don McLean aan het werk van Van Gogh.

Na de pauze volgt At eternity's gate, de film die de laatste dagen van de meester in beeld brengt.

In 1886 leert Vincent van Gogh een avant-gardistische groep kunstenaars kennen waaronder Paul Gauguin. Hij wil graag doorbreken als kunstenaar maar voelt zich onbegrepen en hij besluit te verhuizen naar Arles in Zuid-Frankrijk. Helaas wordt hij in zijn zoektocht naar waardering ook daar overmand door ziektes en depressies, al heeft hij er toch nog 70 werken gemaakt.

De titel van de film is ook een van Van Goghs werken, dat voltooid werd in 1890 en in het bezit is van het Kröller-Müller Museum. Regisseur Julian Schnabel oogstte eerder succes met Basquiat en The diving bell and the butterfly (8,28 en genomineerd voor een Oscar). Willem Dafoe werd in Venetië uitgeroepen tot beste acteur en voor zijn rol genomineerd voor een Golden Globe, maar die ging naar Rami Malek in Bohemian Rhapsody (9,52).
Bijzonderheden

Met lezing van Natascha Veldhorst en muzikaal intermezzo.

De (aangepaste) toegangsprijzen zijn:

Regulier  € 12,50

Met Fanfarepas: € 10,00