Do 09 jan 2014 20:15  
 
 

  Poll
  7,58
 
  Regie
  Emmanuelle Bercot
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2013
 
  Duur
  116'
 
  Met
  Catherine Deneuve, Nemo Schiffman, Gérard Garouste, Claude Gensac e.a.
 

Toegegeven: Elle s’en va wordt volledig gedragen door Catherine Deneuve. En we durven ook wel toe te geven dat we haar een magisch goede actrice vinden; dat mooi oud worden, waarover je steeds leest, is trouwens ook wel waar. Ze is ondertussen 70, maar speelt met gemak een vrouw van begin 60.

Bettie woont samen met haar moeder en runt een restaurant, waar toch wel steeds hetzelfde langskomt: dezelfde gerechten voor dezelfde gasten. Als ze zich realiseert dat het dus allemaal wel wat anders loopt dan ze eigenlijk voor ogen had, stapt ze in haar auto en gaat ze er simpelweg vandoor. Dat dat geen verkeerde beslissing was, ontdekt ze tot haar grote vreugde al snel, al was het maar omdat ze eindelijk wat meer tijd door kan brengen met haar kleinzoon.

"Bij Deneuve denk je aan leeftijdsloze schoonheid, koele ondoorgrondelijkheid en heel veel sigaretten. Al die elementen vind je terug in Elle s’en va. (...) Na de Chileense film Gloria, is dit weer zo'n mooi en humoristisch portret van een vrouw op leeftijd." (nu.nl)