Do 03 jan 2019 20:15  
 
 

  Poll
  8,57
 
  Regie
  Björn Runge
 
  Land - Jaar
  Zweden, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk - 2017
 
  Duur
  100'
 
  Met
  Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater, Max Irons, Elizabeth McGovern e.a.
 

Op veel plaatsen wordt de prestatie van Glenn Close in de rol van ondergeschikte echtgenote bejubeld en wordt als het ware een Oscar opgeëist. Of het zover komt moeten we afwachten, maar het zegt genoeg.

Al 40 jaar heeft Joan Castleman zich opgeofferd om de carrière van haar succesvol schrijvende man Joe te steunen. Maar letterlijk aan de vooravond van de uitreiking van de Nobelprijs voor literatuur aan haar man zal ze een geheim onthullen en dat zal een schok veroorzaken in de literaire wereld en die van het echtpaar in het bijzonder.

Naar het gelijknamige boek van Meg Wolitzer uit 2003. De film speelt zich af in 1992, waardoor Joe, voor wat de mediale aandacht betreft, de strijd aanbindt met de Amerikaanse presidentsverkiezingen die uiteindelijk door Bill Clinton werden gewonnen.

"Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt." (persmap)

"Close heerst over haar personage en dist op een cruciaal moment een complex arsenaal aan gevoelens op, enkel met haar ogen. Die zijn waterig, maar spugen vuur. Close voorziet The wife van de verfijning en nuance die de film zelf soms ontbeert." (de Volkskant)