Do 14 feb 2019 20:15 u  

  Poll
  8,12
 
  Regie
  Simon Hunter
 
  Land - Jaar
  Groot-BrittanniĆ« - 2017
 
  Duur
  102'
 
  Met
  Sheila Hancock, Kevin Guthrie, Paul Brannigan e.a.
 

Zo nu en dan is het goed om ook eens een kleine film aan te bieden die als "heerlijk avontuurlijke feelgoodfilm vol humor" staat aangekondigd. Dat de, met haar 85 jaar al aardig op leeftijd zijnde, Britse acteerlegende Sheila Hancock de 80-jarige Edith Moore mag spelen en ook de prachtige Schotse Hooglanden een rol spelen, rechtvaardigt de keuze ook.

Na de dood van haar dominante man George besluit Edie om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: ze zal de Suilven, een berg in Schotland, gaan beklimmen. Eigenlijk kan ze dat niet meer, maar gelukkig is daar Jonny, die haar in de winkel voor klimmers helpt bij de aanschaf van de nodige uitrusting en nog wel vaker moet bijspringen.

"Het zal niemand verbazen dat ze ondanks hun tegengestelde karakters meer met elkaar gemeen blijken te hebben dan ze dachten (want zo hoort dat in het genre)..." (de Filmkrant)

"Aan de andere kant: op ambitieus camerawerk is niet bezuinigd. De IJslandse cameraman August Jakobsson zwiept met grootse gebaren de lucht in om de Schotse hooglanden vol bloeiende brem te tonen en dat geeft niet alleen Edie, maar ook de kijker een exotisch, rijk gevoel." (Trouw)