Do 11 apr 2019 20:15  
Do 21 feb 2019 20:15  
 

  Poll
  7,81
 
  Regie
  Alfonso Cuarón
 
  Land - Jaar
  Mexico, Verenigde Staten - 2018
 
  Duur
  135'
 
  Met
  Marina de Tavira, Yalitza Aparicio en Daniela Demesa e.a.
 

Zoals beloofd halen we Roma terug en het winnen van de Oscars voor beste buitenlandse film, beste regie en beste camerawerk is mooi meegenomen.

Roma is een ode aan de vrouwen die de regisseur Alfonso Cuarón grootbrachten en vormden en werd daarmee dus een heel persoonlijke film, door Netflix geproduceerd, waarvoor Cuarón ook het scenario schreef, de montage verzorgde én de camera bediende.

We volgen een jaar uit het leven van Cleo, een jonge inwonende huishoudster in een uiteenvallend Mexicaans middenklassegezin in de jaren 70 van de vorige eeuw. De vader vertrekt voor een zogenaamde zakenreis en moeder Sofia blijft alleen achter met de kinderen. Als Cleo zwanger blijkt te zijn, wordt ook zij gedumpt door haar vriend en beide vrouwen lijken elkaar te vinden in deze ellende, ondanks het verschil in sociale status.

We kiezen voor een paar prijzen uit de enorme eregalerij van de film: Gouden Leeuw van Venetië, Golden Globe voor beste niet Engelstalige film én beste regie en 7 Bafta-nominaties, die op 10 februari worden/werden uitgereikt.

Bijzonderheden
De film Roma is tweemaal vertoond. De eerste keer op 21 februari 2019. De score destijds was 7,38.