Do 07 mrt 2019 19:30  
 
 

  Poll
  9,52
 
  Regie
  Florian Henckel von Donnersmarck
 
  Land - Jaar
  Duitsland - 2017
 
  Duur
  189'
 
  Met
  Sebastian Koch, Tom Schilling, Paula Beer e.a.
 

Er zijn geen recensies van de film die nĂ­et vermelden dat regisseur Florian Henckel von Donnersmarck bekend is van zijn Oscar-winnende Das Leben der Anderen. Dat is ook nog eens de film die de totaallijst van alle, in de afgelopen 13 jaar bij Fanfare vertoonde, films aanvoert met een superscore van 9,59.

Het is voor de kijker geen enkel probleem dat het nieuwe 'filmepos' meer dan 3 uur duurt, want de tijd vliegt, maar dat is wel de reden dat we al om 19.30 uur beginnen.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog worden Kurt Barnert en Elisabeth, die beiden studeren aan de kunstacademie, smoorverliefd op elkaar. Dat valt bij Elisabeths vader, professor Seeband, niet in goede aarde en dat heeft ook te maken met gebeurtenissen uit het verleden, met name de twijfelachtige rol die Seeband tijdens de oorlog speelde. Die rol wordt ook voor de kijker steeds duidelijker.

Werk ohne Autor is gebaseerd op het leven van kunstenaar Gerhard Richter en dat doet de onwaarschijnlijkheid van het verhaal geheel verdwijnen. De film beschrijft drie periodes uit diens leven: die van het nazibewind in 1937, van de Koude Oorlog in de communistische DDR en van het democratische West-Duitsland aan het einde van de jaren vijftig.

"Florian Henckel von Donnersmarck maakt het zichzelf niet makkelijk. Toch weet de Duitse filmmaker wederom gitzwarte bladzijden uit zijn vaderlandse geschiedenis op meesterlijke wijze te combineren met een intiem drama." (De Telegraaf)

Bijzonderheden
Vanwege de lengte, 189 min(!), is de aanvang vandaag reeds om 19.30 uur!