Do 25 apr 2019 20:15  
 
 

  Poll
  7,20
 
  Regie
  Claire Burger
 
  Land - Jaar
  Frankrijk, België - 2018
 
  Duur
  98'
 
  Met
  Bouli Lanners, Justine Lacroix, Sarah Henochsberg, Cécile Rémy-Boutang e.a.
 

Als zijn vrouw Armelle hem en hun puberdochters na twintig jaar huwelijk verlaat, doet vader Mario er alles aan om het ernstig beschadigde gezin in stand te houden. Zijn dochters maken het hem bepaald niet gemakkelijk omdat de oudste, Niki van 17, drugs uitprobeert en ook met jongens druk is en de jongste, Frida van 14, haar moeder erg mist en al even lastig is. Mario wordt lid van een toneelvereniging, waar zijn ex de lichttechniek verzorgt. Daardoor hoopt hij haar liefde terug te winnen.

"Een ontwapenende film over liefde en loslaten, acceptatie en herontdekken." (persmap)

Met haar eerdere samenwerkingsfilm Party Girl uit 2014 won Burger de Camera d'Or in Cannes, C'est ça l'amour maakte ze alleen. Ook deze film speelt zich af in Forbach, de geboorteplaats van Burger aan de Frans-Duitse grens.

In de Giornate degli Autori-sectie in Venetië won de film de prijs voor beste film.

"Als u dit voorjaar één Franse film ziet, laat het dan C'est ça l'amour zijn. Een bloedeerlijk vertolkt familieportret over opvoeden, liefhebben en loslaten, dat u met een mengeling van melancholie en pure gelukzaligheid naar huis stuurt." (De Morgen)

"De gezinsscènes ogen uitermate realistisch en ieder personage krijgt begrip, ook Armelle, die het niet kan helpen dat ze ongelukkig was in haar huwelijk." En "de gevoelige precisie waarmee Burger de onderlinge verhoudingen schetst, is ontzettend knap." (de Volkskrant)