Do 09 mei 2019 20:15  
 
 

  Poll
  8,12
 
  Regie
  Gilles Lellouche
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2018
 
  Duur
  122'
 
  Met
  Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde e.a.
 

Een divers groepje mannen, die allen het een en andere doormaken en/of achter de rug hebben, probeert de last van het leven wat te verlichten door deel te nemen aan trainingen in... synchroonzwemmen. Ook voormalig wedstrijdzwemster en trainster Delphine (what's in a name) heeft wel wat achter de kiezen. Elkaar goed aanvoelend komt zowaar het idee naar boven om voor Frankrijk deel te gaan nemen aan de WK-synchroonzwemmen voor mannen (die bestaan!) in Oslo, ook al wordt daar door de buitenwacht natuurlijk schamper om gelachen. Des te meer reden om het tóch te proberen en bloedfanatiek hopen zij (en wij) dat het avontuur hen weer wat plezier in het leven kan terugbrengen.

Een film over synchroonzwemmen voor mannen, door een mooie cast gespeeld, werd in het thuisland hogelijk gewaardeerd. Aan de kassa's werden al ruim 4,3 miljoen bezoekers geteld en werden 10 Césars (de Franse Oscars) uitgereikt voor deze waargebeurde geschiedenis.

"Deze Franse crowdpleaser verdient een plek in de zon met een hartverwarmend verhaal over een groep mannen van middelbare leeftijd die hun plek in de zon kwijt zijn." (Bruzz)

"Het leidt tot een sympathieke, visueel en muzikaal levendige Grande Finale, geboetseerd van borsthaar en badmutsen. Als je het echt wilt, past een rondje in een vierkantje." (Cinemagazine)