Do 08 aug 2019 20:15  
 
 

  Poll
  8,62
 
  Regie
  Dexter Fletcher
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2019
 
  Duur
  121'
 
  Met
  Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard e.a.
 

Regisseur Dexter Fletcher werd bijna aan het eind van de productie van Bohemian Rhapsody vervanger van de aan de kant gezette Bryan Singer. Hij was toen al wel aan Rocketman begonnen, maar kon alvast wat oefenen op het in beeld brengen van het leven van een muzikant, want in Rocketman is Elton John (Reginald Dwight zou een onmogelijk artiestennaam zijn geweest) aan de beurt. De film is trouwens meer een musical, die het deze zomer uitstekend doet in de filmzalen.

De eerste jaren van de carrière, in de jaren '70 van de vorige eeuw, van wat later een wereldster zou worden, worden in de film getoond: hoe belangrijk tekstschrijver Bernie Taupin daarbij was, hoe lastig de verhouding met zijn ouders was (een strenge vader en een egoïstische moeder zonder oog voor zijn talent) en hoe belachelijk zijn outfits waren. Elton John heeft ook zelf inbreng gehad bij de totstandkoming van de film. Veel bekende songs komen langs en die worden door acteur Taron Egerton zelf gezongen.

"Het leven van Elton John in Rocketman is een heerlijk rockportret van de overtreffende trap." (de Volkskrant)

"Egerton zet ook nog eens een heel aandoenlijke Elton John neer, die je het liefst in een glitterdoosje vol veren wil stoppen om goed voor hem te zorgen." (sevendays.nl)