Do 15 aug 2019 20:15  
 
 

  Poll
  8,82
 
  Regie
  Guy Ritchie
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2019
 
  Duur
  128'
 
  Met
  Will Smith, Naomi Scott, Mena Massoud e.v.a.
 

Op dit moment worden bij de Disney-studio's alle animatiefilms uit het verleden, nu door acteurs gespeeld, opnieuw uitgebracht. Dat betekent natuurlijk niet dat de computeranimaties achterwege zijn gebleven, verre van dat. (Tenminste) één van die films, het sprookje Aladdin, zet Fanfare aan u voor. Laat u eens lekker onderdompelen in een heuse sprookjeswereld; film is immers toch al fake, als u begrijpt wat we bedoelen.

In de (niet bestaande) havenstad Agrabah leeft Aladdin op straat en zorgt als kruimeldief voor zijn bestaan. Bij toeval komt hij in contact met de zelfverzekerde prinses Jasmine en er is nog de geest in de fles die schwung aan het daardoor spannende leven geeft.

"Aladdin is precies geworden zoals we hoopten. De keuze voor de acteurs en actrices, Agrabah, hoe de karakters eruit zien, bijna alles lijkt te kloppen. Als dan 'A whole new world' wordt ingezet is het voor de fans moeilijk om niet opnieuw verliefd te worden op deze film. We kijken nu al uit naar de volgende liveaction-remake." (filmvandaag.nl)

De rol van Jafar wordt gespeeld door de Nederlandse acteur Marwan Kenzari.