Do 22 aug 2019 20:15  
 
 

  Poll
  8,24
 
  Regie
  Danny Boyle
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2019
 
  Duur
  117'
 
  Met
  Lily James, Himesh Patel, Ed Sheeran, Kate McKinnon e.a.
 

Het is natuurlijk (weer) een sprookje: om nauwelijks verklaarde redenen is de hele wereld The Beatles en hun muziek vergeten. Alleen Jack Malik kent de nummers nog en kan ze ook spelen en ze leveren hem het succes wat hij met zijn eigen muziek niet behaalde. Dat is het eigenlijk over de nieuwe film van Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting , Steve Jobs) en scenarioschrijver Richard Curtis (Love actually, Notting Hill). Een hartverwarmende en (niet alleen vanwege de muziek) ontroerende film is het resultaat van zo'n speciale samenwerking.

"Dat betekent: fijne dialogen, precies passend bij de vriendelijke personages die nét iets gevatter zijn dan gemiddeld, en nét iets onhandiger. Beatles-grapjes die voor iedereen die ooit wel eens wat van die band heeft gehoord - iedereen dus - leuk zijn." (de Volkskrant)

"Patel speelt Jack als een aandoenlijke alleman in een uitzonderlijke situatie, waarbij de Beatles-songs in zijn onopgesmukte coverversies nog altijd briljant klinken. Yesterday is een film die je na afloop vrolijk neuriënd weer naar buiten stuurt. Al zal de scherpe toehoorder de ondertoon van melancholie intussen niet zijn ontgaan." (De Telegraaf)