Do 29 aug 2019 20:15  
 
 

  Poll
  9,20
 
  Regie
  May el-Toukhy
 
  Land - Jaar
  Denemarken - 2019
 
  Duur
  127'
 
  Met
  Trine Dyrholm, Gustav Lindh e.a.
 

Met de film van vanavond compenseren we de luchtigheid van de eerste weken van het nieuwe seizoen. Queen of hearts bleef ook bij ons nog lang in het hoofd hangen en dat is complimenteus bedoeld. De film ging in Nederland uit op het IFFR en scoorde daar een 4,487 (uit 5) bij het publiek. Niet onvermeld mag blijven de fantastische acteerprestatie van Trine Dyrholm, die we nog kennen uit Becoming Astrid (8,51) en die niet alleen in Denemarken furore maakt.

Anne en Peter hebben een rijk (gezins)leven, met behalve het koppel ook nog de tweelingdochters. De rust is voorbij als Gustav, de tienerzoon van Peter uit zijn eerste huwelijk, ook in het grote en mooie huis komt wonen. Het eigenlijk onverklaarbare gedrag van Anne, die zich meer dan normaal aangetrokken voelt tot de jongen, leidt ertoe dat alle geluk op het spel wordt gezet met grote gevolgen.

"„Mijn grote angst is dat dit alles zomaar verdwijnt", zucht Anne, en zet kordaat de bijl aan de stam" en "...dankzij de hoekige kwetsbaarheid van Trine Dyrholm ga je heel lang mee met Anne, met de sidderende adolescent die bij haar de kop opsteekt. Een plausibel en aangrijpend verhaal van een vrouw die zich in haar eigen spinnenweb vastdraait." (de Volkskrant)