Do 12 sep 2019 20:15  
 
 

  Poll
  8,45
 
  Regie
  John Chester
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2018
 
  Duur
  92'
 
  Met
  John Chester en Molly Chester als zichzelf
 

Voor filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly is het een droom om van een droog stuk land net buiten Los Angeles een 'Plek van plezier' te maken. In 2011 verlaten zij stad en werk en gaan dat stuk land ombouwen tot een unieke biodynamische boerderij, die helemaal selfsupporting moet worden. Dat gaat natuurlijk niet eenvoudig, maar hun enthousiasme en doorzettingsvermogen kennen nauwelijks grenzen en voor elke ramp wordt wel een oplossing gevonden.

"De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend." (persmap)

"Al die jaren filmde Chester ook het lange en moeizame traject van kaalgeslagen land naar levendige boerderij, waarvan The biggest little farm de weerslag is. Het begint als een droom, die (zo geeft het stel openlijk toe) vooral gebaseerd is op hoe boerderijen in kinderboeken worden afgeschilderd..." (de Filmkrant)
Bijzonderheden
In de Halderbergse Cultuurmaand vertoont Fanfare films bij het thema 'Plekken van plezier'.