Do 19 sep 2019 20:15  
 
 

  Poll
  6,93
 
  Regie
  Woody Allen
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2019
 
  Duur
  93'
 
  Met
  Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna, Liev Schreiber e.a.
 

Bij de uitbreng van een nieuwe film van de ondertussen 83-jarige regisseur is altijd wat te doen. Daar gaan we gemakshalve aan voorbij, al vermelden we wel even dat A rainy day..., Allen's 50e productie (scenario én regie), in Amerika vooralsnog níet werd uitgebracht.

Geen enkele acteur die wordt gevraagd om mee te spelen in een film van Woody Allen zal weigeren. Ook nu weer zorgt een sterrencast voor voortreffelijk spel, waarbij Allen's stijl onmiskenbaar aanwezig is.

Een jong en verliefd stel verheugt zich op een speciaal weekend in New York, bepaald een 'Plek van plezier'. Even weg van de universiteit waaraan beiden studeren. Het weekend verandert in een ongelofelijke puinhoop.

"Sublieme vertolkingen en een sprankelend verhaal. Een van de betere films die de 80-plusser uit New York heeft gemaakt. Opvallend fris en aanstekelijk" (Algemeen Dagblad ****)

"Woody Allen is in topvorm. A rainy day in New York heeft alles wat je graag ziet in een Woody Allen: een regenachtige dag in New York, een stuntelende wijsneus die het leven op papier prima begrijpt, maar er in werkelijkheid een schattige puinhoop van maakt en een ontluikende liefde. In de regen." (Trouw ****)
Bijzonderheden
In de Halderbergse Cultuurmaand vertoont Fanfare films bij het thema 'Plekken van plezier'.