Do 03 okt 2019 20:15  
 
 

  Poll
  7,67
 
  Regie
  Tim Mielants
 
  Land - Jaar
  België - 2019
 
  Duur
  97'
 
  Met
  Kevin Janssens, Pierre Bokma, Hannah Hoekstra, Frank Vercruysse, Tine Van den Wyngaert, Ariane van Vliet, Katelijne Damen, Jemaine Clement e.a.
 

Bij het zien van de Belgische productie van vanavond komen herinneringen boven aan het werk van de gebroeders Van Warmerdam; regisseur Mielants creëert met de naturistencamping van de ouders van Patrick Janssens een merkwaardige 'Plek van plezier'.

Als de vader van Patrick is overleden, krijgt hij de leiding over de camping. Een veel groter probleem voor de wees op leeftijd is het feit dat hij een van zijn hamers kwijt is. Het terugvinden van dat kleinood wordt een obsessie en dat zet de vaste bewoners van de camping aan het denken én zij gaan over tot actie om hun 'Plek van plezier' in stand te houden.

"Hoe langer hoe meer wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf. De Patrick is een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent." (persmap)

"Regisseur Tim Mielants stopt zijn opgedane ervaring in het buitenland in een atypisch maar diepgaand verhaal. Hij geeft Kevin Janssens daarmee ook een van zijn beste rollen ooit." (Geekster)
Bijzonderheden
In de Halderbergse Cultuurmaand vertoont Fanfare films bij het thema 'Plekken van plezier'.