Do 31 okt 2019 20:15  
 
 

  Poll
  8,44
 
  Regie
  Michael Engler
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2019
 
  Duur
  122'
 
  Met
  Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Allen Leech, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Maggie Smith, Robert James-Colliler, Joanne Froggatt, Jim Carter, Imelda Staunton, Geraldine James, Simon Jones, David Haig, Matthew Goode e.a.
 

Het is niet zo moeilijk om het succes te voorspellen van de film die gemaakt is naar aanleiding van de televisieserie (van 2010 tot 2015) die alom geprezen en gewaardeerd werd. Ook wij zagen de serie en durfden Downton Abbey (de film) ongezien vast te leggen. Overigens is er geen voorkennis vereist om zinvol aan te kunnen schuiven.

De Crawleys en hun trouwe personeel bereiden zich voor op het belangrijkste evenement ooit van het statige huis: koning George V en koningin Mary van Engeland (we schrijven 1927) komen op visite. Dat "zal schandaal, romantiek en intrige teweegbrengen die de toekomst van Downton doen wankelen" aldus de persmap.

Net als de serie werd de film geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park, The young Victoria), vanzelfsprekend zijn er dezelfde karakters in de hoofdrollen en ook de regisseur is dezelfde. Succes gegarandeerd dus.

De serie werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards van de 69 nominaties.