Do 10 okt 2019 20:15  
 
 

  Poll
  8,94
 
  Regie
  Michael Bully Herbig
 
  Land - Jaar
  Duitsland - 2018
 
  Duur
  120'
 
  Met
  Thomas Kretschmann, Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross e.v.a.
 

Het leven is zwaar in Pößneck in de voormalige Duitse Democratische Republiek ten tijde van de Koude Oorlog. Twee gezinnen zullen daarom proberen om gezamenlijk per zelfgemaakte luchtballon naar het westen te vluchten. De verfilming van hun waargebeurde, spannende én spectaculaire geschiedenis zetten we u voor.

We zien niet alleen de spannende en heimelijke productie van de ballon, maar wanneer de eerste vluchtpoging jammerlijk mislukt, krijgen Günter Wetzel en zijn beste vriend Peter Strelzyk ook nog de Stasi achter zich aan.

"Of je nu wel of niet op de hoogte bent van de uitkomst van dit feit uit de Duitse geschiedenis, Ballon is vrijwel continu spannend. De aanhoudende dreiging om ontdekt te worden, de aanwezigheid van kinderen die in hun onschuld iets te openhartig kunnen zijn tegen de verkeerde mensen, Franks verliefdheid op het overbuurmeisje, dochter van een Stasi-medewerker... het zijn allemaal elementen in het verhaal die de kijker aan de gebeurtenissen op het witte doek gekluisterd houden." (Cinemagazine)