Do 24 okt 2019 20:15  
 
 

  Poll
  7,64
 
  Regie
  Harry Wootliff
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2018
 
  Duur
  119'
 
  Met
  Laia Costa, Josh O'Connor, Stuart Martin e.a.
 

Soms kan een onenightstand op Oudejaarsavond, na een toevallige ontmoeting in een taxi, wel degelijk leiden tot een romance; Jake en Elena worden erg snel stapelverliefd op elkaar. Er is dan wel een stevig leeftijdsverschil van 10 jaar, maar daar merken ze niets van. Het koppel gaat al snel samenwonen. Het is misschien enigszins van deze tijd, dat we eraan gewend zijn geraakt om gemakkelijk onze zin te krijgen, maar als het koppel besluit om een kind 'te nemen' blijkt dat níet vanzelf te gaan.

Het gemis van een kind of het niet in vervulling gaan van de kinderwens wordt een steeds groter probleem en de vraag is of de relatie zo'n omissie aankan.

"...het gaat over het geloof in een onvoorwaardelijke liefde, die alles overwint en los kan staan van sociale verhoudingen, toekomstdromen en praktische tegenslagen." (de Volkskrant)

"Haar regie vloeit daar logisch uit voort, met een naturalistische stijl. De camera zit de prachtig spelende acteurs dicht op de huid, waarbij Wootliff het liefst niet monteert in hun intieme scènes maar de camera langzaam van gezicht naar gezicht laat glijden."(NRC)