Do 20 feb 2014 20:15  
 
 

  Poll
  7,49
 
  Regie
  Ritesh Batra
 
  Land - Jaar
  India - 2013
 
  Duur
  104'
 
  Met
  Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smith, Bharati Achrekar e.a.
 

Het bestaat echt in India: het ingenieuze systeem waarbij elke dag vele duizenden lunchpakketten van maker (meestal de echtgenote, maar er zijn ook speciale bedrijfjes) naar werker worden getransporteerd. En daarbij gaat het nooit fout.

Behalve dan bij Ila die, in een nieuwe poging om wat meer pit in haar huwelijk te brengen, extra lekkere maaltijden bereidt voor haar man. Want haar lunchbox komt terecht op het bureau van de eenzame kantoorklerk Saajan. Als Ila de fout ontdekt stopt ze een briefje in een van de pannetjes; het begin van een lunchtrommel-correspondentie. Daarmee ontstaat er onbedoeld ook een bijzondere relatie op afstand tussen de twee.

“Het is mooi gefilmd, maar ook wat braaf. Natuurlijk duurt het niet lang voordat weduwnaar Saajan zijn eetlust heeft teruggevonden en weer durft te dromen over een beter leven. Maar ondertussen vertelt de film ook een veel triester verhaal over verloren kansen en voortschrijdende jaren, wat de film net iets schrijnends geeft." (de Volkskrant)