Do 02 jan 2020 20:15  
 
 

  Poll
  8,63
 
  Regie
  Rian Johnson
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2019
 
  Duur
  130'
 
  Met
  Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Jaeden Martell, Lakeith Stanfield, Katherine Langford, Christopher Plummer e.a.
 

Wanneer de regisseur van de sinds december 2019 voorlaatste Star Wars-film zich waagt aan een Agatha Chistie-achtige verfilming van een 'whodunnit' zou je de wenkbrauwen kunnen fronsen. Maar als je weet met welke zorgvuldigheid, prachtige aankleding, keur aan acteurs en actrices en creativiteit van het scenario Knives out is gemaakt, is het beleven van die film een groot plezier.

Om zijn 85e verjaardag te vieren is de familie van misdaadschrijver Harlan Thrombey samengekomen in zijn prachtige villa. De feesteling wordt echter al snel dood aangetroffen en rechercheur Benoit Blanc wordt ingeschakeld om uit te zoeken wie voor de vroegtijdige dood verantwoordelijk kan zijn. Te uwer informatie: iedereen heeft natuurlijk wel een reden om het gedaan te kunnen hebben.

"De gigantische gotische villa moet zowel de hel als een feest geweest zijn om in te richten. Overal is decoratie te zien, van kunst tot beeldjes en merchandise van Knives out, de fictieve boekenreeks van Harlan." (geekster.be)

"Schmierende cast maakt detective Knives out een traktatie; de geslepen confrontaties in dialoogvorm zijn belangrijker dan de actiemomenten." (de Volkskrant)

Bijzonderheden
Golden Globe-nominaties voor beste comedy, beste acteur (Daniel Craig) en beste actrice (Ana de Armas).